U Rusiji skoro sedam hiljada novoobolelih, najveći dnevni porast od jula meseca

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Sep.2020, 18:26

U Rusiji skoro sedam hiljada novoobolelih, najveći dnevni porast od jula meseca

Ruski zdravstveni službenici prijavili su 6.595 novih slučajeva koronavirusa, što je najveći dnevni porast od jula.

U Moskvi je danas prvi put od juna zabeleženo više od 1.000 novih slučajeva.

Broj novoobolelih počeo je svakodnevno da raste krajem avgusta u Rusiji, koja je sa 1,12 miliona ukupno zaraženih, četvrta država na svetu po broju infekcija.

Potvrđeno je skoro 20.000 smrtnih slučajeva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << od posledica koronavirusa.

Zvaničnici su više puta odbacili spekulacije o ponovnom uvođenju karantina, rekavši da je povećanje broja obolelih očekivano i da je ruski zdravstveni sistem za to pripremljen.

Rusija je prva zemlja na svetu koja je prošlog meseca odobrila vakcinu protiv virusa. Taj potez izazvao je kritike stručnjaka širom sveta jer su uzorci testirani na nekoliko desetina ljudi. Potrebno je više studija da bi se utvrdila sigurnost i efikasnost vakcine.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.