U Rusiji rekordan broj dece za poslednjih 15 godina

Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2017, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Rusiji rekordan broj dece za poslednjih 15 godina

Prema podacima ruske Federalne službe za državnu statistiku, broj dece (uzrasta do 15 godina) za godinu dana se povećao za 2% (600 hiljada ljudi). Tako je udeo dece u strukturi stanovništva dostigao 18,3%, što predstavlja rekord za poslednjih 15 godina.

Po procentu dece lideri među regionima su Čečenija i Tuva, dok najmanji udeo dece u strukturi stanovništva imaju Moskva i Tulska oblast, piše list „Vzglяd”.

Kako ističu eksperti, povećanje broja dece je akumulirana posledica porasta nataliteta za poslednju deceniju i po.

Još jedan uzrok su migracije. Prema podacima statistike, prošle godine migracioni prirast stanovništa svih kategorija bio je 262 hiljade ljudi. Pritom su veliki gradovi „demografske rupe”, uprkos pritoku migranata. U njima je veliki deo ljudi koji su došli radi zarade i koji već imaju porodicu u drugom regionu ili zemlji.

Russia beyond

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.