U RUSIJU NA STUDIJE ZA SAMO 70 EVRA

Izvor: Kurir, 18.Nov.2011, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U RUSIJU NA STUDIJE ZA SAMO 70 EVRA

MOSKVA - Mladima iz Republike Srpske moglo bi da bude privlačno studiranje u Rusiji ili Ukrajini, koje finansiraju čak 75 odsto troškova stranih studenata, tako da je onima koji se odluče da u tim zemljama stiču visoko obrazovanje mesečno potrebno 30 do 70 evra.

Programe studiranja u Rusiji i Ukrajini studentima i srednjoškolcima u Banjaluci predstavili su članovi Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva "Bratstvo" i predstavnici Egida internešnela iz Beograda, centra za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << edukativni i studentski turizam specijalizovanog za programe studiranja u inostranstvu.

Predsednik udruženja "Bratstvo" Rajko Ćulibrk najavio je da 3. maja naredne godine u Rusiju i Ukrajinu iz Banjaluke putuje druga grupa studenata. Prva grupa od 45 studenata, asistenata i profesora otišla je u avgustu ove godine, prenosi RTRS.

Dekan Pravnog fakulteta Vitomir Popović naglasio je da ovaj fakultet ima izuzetnu saradnju sa više pravnih fakulteta iz Rusije i Ukrajine i brojne potpisane sporazume.

"Naši studenti imaju otvorena vrata mnogih svetskih univerziteta, počev od Tokija, Pekinga, SAD. Imamo dobru saradnju i sa mnogim evropskim univerzitetima i činimo sve da što veći broj naših studenata ode na te univerzitete, makar u studijsku posjetu. To je izuzetno značajno za obogaćivanje njihovog znanja i iskustva, ne samo iz oblasti koje izučavaju na svom fakultetu", rekao je Popović.

On je rekao da je ove godine banjalučki Pravni fakultet, prvi na Balkanu, uveo i nastavni predmet Ruska pravna terminologija, tako da studenti, osim engleske pravne terminologije, mogu da izučavaju i rusku.

Tamara Lukić, predstavnik Egide internešnela, istakla je da su mnogi mladi ljudi s ovih prostora zainteresovani za studijska putovanja u Ameriku, gde mogu da savladaju jezik, dobiju neki sezonski posao i zarade za putovanje po toj velikoj zemlji.

Egida internešnel nudi stipendirano školovanje na više od 50 univerziteta u Rusiji i Ukrajini, i to na više od 450 različitih fakulteta i smjerova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.