U Moskvi uhapšen član Desnog sektora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Avg.2022, 10:01

U Moskvi uhapšen član Desnog sektora

Pripadnici Federalne službe bezbednosti (FSB) uhapsili su u ruskom gradu Stavropolju pripadnika organizacije Desni sektor, koji se spremao da zapali dve administrativne zgrade, izvestila je danas agencija TASS.

Reč je o organizaciji kojoj je u Rusiji zabranjen rad.

"Federalna služba, zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije, zaustavila je u stavropoljskom kraju nezakonite aktivnosti jednog stanovnika regiona umešanog u aktivnosti ekstremističke nacionalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << organizacije Desni sektor", kaže se u saopštenju informativne službe FSB.

Kako je saopštila obaveštajna služba, utvrđeno je da se u junu 2022. zakleo na vernost predstavnicima Desnog sektora, koji su planirali da zapale zgradu administrativnog gradskog okruga i odmarališta.

Stavropolj se nalazi u kavkaskoj oblasti.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.