Izvor: Nezavisne Novine, 03.Avg.2018, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Moskvi otvoreno više od 300 "hladnih soba" zbog vrućine

MOSKVA - Služba za socijalnu zaštitu stanovništva Moskve otvorila je više od 300 "hladnih soba" u svim distriktima ruske prestonice, a svaka takva prostorija može da primi 100.000 ljudi mjesečno.

U "hladnim sobama" obezbijeđeni su prijatni uslovi za odmor i rekreaciju Moskovljana, a opremljene su klima-uređajima i raspršivačima vode, saopštila je moskovska služba, prenosi Tass.

Posjetioce >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u ovim prostorijama mogu zbrinuti medicinski radnici, u slučaju potrebe, a u "hladnoj sobi" mogu i da gledaju televizor, čitaju ili igraju društvene igre.

"Hladne sobe" su prvi put otvorene u Moskvi u ljeto 2010, kada se neuobičajena vrućina spustila na grad, a vazdušni uslovi se pogoršali, podsjeća ruska agencija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Hladne sobe" spas od paklenih vrućina, u Moskvi ih otvoreno više od 300

Izvor: BKTV News, 03.Avg.2018

U "hladnim sobama" obezbeđeni su prijatni uslovi za odmor i rekreaciju Moskovljana, a opremljene su klima-uređajima i raspršivačima vode...Služba za socijalnu zaštitu stanovništva Moskve otvorila je više od 300 "hladnih soba" u svim distriktima ruske prestonice, a svaka takva prostorija može...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.