U Donjecku bi mogao da izbije potpuni rat

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 22:12

"U Donjecku bi mogao da izbije potpuni rat"

Donjeck -- Lider DNR Denis Pušilin izjavio je da bi u Donjecku mogao da izbije potpuni rat u bilo kom trenutku i da će možda morati da se obrate Moskvi za podršku.

On je rekao da postoji velika verovatnoća od izbijanja rata koji bi doneo ogromne žrtve, iako bi bilo "ludilo" prihvatiti takav sukob.

"Pre svega, oslanjamo se na sebe, ali ne isključujemo da ćemo biti primorani da se okrenemo Rusiji ako Ukrajina, uz podršku zapadnih zemalja, pređe određenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << liniju", izjavio je Pušilin za Rojters. Konflikt na istoku Ukrajine traje više od sedam i po godina, a za to vreme, prema podacima UN, stradalo je više od 13.000 ljudi.

SAD i zapadni saveznici optužuju Rusiju da priprema invaziju na Ukrajinu, dok Moksva to negira i traži garancije da se NATO neće širiti dalje na istok.

Pušilin je rekao da proruske snage imaju nedostatke u naoružanju kada je u pitanju elektronsko ratovanje, protivvazdušna odbrana i sposobnost da se suprotstave dronovima ukrajinske vojske turske proizvodnje.

On je rekao da oni nisu bili u kontaktu sa Rusijom u vezi sa obezbeđivanjem oružja, ali da je primetio, kako je rekao, važnu izjavu političara vladajuće stranke u ruskom parlamentu prošlog meseca koji je rekao da bi Moskva trebalo da isporuči određene vrste oružja proruskim snagama u Donjecku i susednom Lugansku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.