Turska: Moskva sad da obustavi vazdušne udare

Izvor: B92, 22.Feb.2016, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska: Moskva sad da obustavi vazdušne udare

Istanbul -- Turska je pozdravila sporazum o prekidu neprijateljstava u Siriji, koji su usaglasile SAD i Rusija.

Vicepremijer Turske Numan Kurtulmuš je rekao da se Ankara nada da će Moskva sada "obustaviti vazdušne udare u kojima ginu civili".

"Smatramo da je moguće da prekid vatre bude postignut. Nadamo se da neće biti kao raniji prekidi vatre i da će biti primenjen", rekao je novinarima Kurtulmuš.

Ankara se nada da Rusija "u svojoj borbi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Islamske države, neće puštati avione da lete i ubijaju nevine civile", naveo je on, preneo je Rojters.

SAD i Rusija su nešto ranije objavile dogovor o prekidu neprijateljstva u Siriji, koji će biti na snazi od subote i koji ne uključuje ekstremistice grupe Islamska država i Nusra fronta.

Sporazum stupa na snagu u petak, 27. februara, u ponoć po sirijskom vremenu, navele su SAD i Rusija u zajedničkom saopštenju koje je objavio američki Stejt department.

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je sa Barakom Obamom o uslovima primirja u Siriji, ali je naveo da će Rusija nastaviti da bombarduje teroriste.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Sirija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.