Tretjak našao krsnog kuma za dečka-invalida

Izvor: Vostok.rs, 06.Feb.2011, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tretjak našao krsnog kuma za dečka-invalida

06.02.2011. -

Jubilarna dobrotvorna aukcija legendarnog hokejaša Vladislava Tretjaka i njegovih kanadskih partnera ove godine je prikupila rekordni iznos – skoro 250 hiljada dolara.

Saratovski dečko Ivan Najdenov, rođen bez ruke, mora da pod hitno dobije protezu. On je stekao «krsnog kuma». Tako su počeli da zovu mladića, koji je preuzeo troškove za njegovo lečenje i potpunu rehabilitaciju tog deteta. On je poželeo da ostane anoniman za širu publiku.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
U aukciji je učestvovao ambasador Kanade u Moskvi Džon Sloan. Zajedno s Vladislavom Tretjakom oni su prodali prvi komad jubilarne torte za 2 hiljade 400 dolara.

Glavni lot – prsten sa dijamantom koji je Tretjak dobio za niz utakmica SSSR-Kanada 1972. godine prodat je za 32 hiljade dolara. To je najskuplja kupovina te aukcije. Prsten je kupio kanadski biznismen, davnašnji prijatelj Tretjaka koji je ispričao da mu je majka rođena u Saratovu, a on je rođen u Rigi, ali već u toku 30 godina živi u Kanadi.

Imam jedan jednostavan program: 10 odsto od svega šta zarađuješ daj ljudima: jednom u godini ili svaki dan – nije važno. Zaradiš u toku godine milion – daj 100 hiljada. Tako je Bog zavetovao pre 3 hiljade godina.

Učestvovala je u aukciji i Tatjana Tretjak. Odabrala sam predmete koji nisu bili traženi, kupila sam ih, - kaže supruga čuvenog golmana.

Sa zadovoljstvom kupujem, naročito ono što nije traženo. Ne mislim na neki određeni iznos, kako ispadne. Želim da bi bio prikupljen dostojan iznos da bi pomogli što većem broju ljudi.

Tatjana i Vladislav su zajedno već u toku 39 godina, imaju odraslu decu i unuke. Ona podržava supruga u svim njegovim poslovima, te je ponosna na njegove uspehe – i u sportu, i u politici, i u dobrotvornoj delatnosti.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.