Tores pred povratkom u Atletiko?

Izvor: RTS, 21.Jul.2014, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tores pred povratkom u Atletiko?

Fernando Tores navodno blizu povratka u Madrid. Abiola Dauda karijeru nastavlja u Holandiji, prenosi "Žurnal". Rodriges u Madridu, Kedira u Monaku? Zvezda u Kombank areni dočekuje evroligaše. Matje Valbuena je novi igrač moskovskog Dinama. Linas Kleiza novi košarkaš Armanija. Negredo van terena par meseci zbog povrede. Demetrio Albertini bi da bude predsednik FS Italije. Igrači Junajteda žele da impresioniraju Van Gala. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

15.05 - Fudbaler Mančester junajteda Vejn Runi rekao je da su on i njegovi saigrači odlučni u nameri da impresioniraju novog trenera Luja Van Gala.

Na pripremama ćemo pokazati šta možemo, kvalitetno ćemo da treniramo kako bismo svi zajedno impresionirali novog trenera, rekao je Runi, a preneli su britanski mediji.

Imamo novog trenera s drugačijim idejama. Moraćemo da treniramo i slušamo šta on bude želeo od nas.

Huan Mata je kazao da će Junajted vođen Van Galom biti konkurentan u novoj sezoni.

Ovo je početak nove ere za klub, s novim trenerom i novim igračima koji stižu. Srećan sam zbog stila koji forsira Van Gal. Mislim da možemo da slavimo nešto na kraju sezone, to bi bilo sjajno i za njega i za nas, kazao je Mata. 

14.40 - Nekadašnji reprezetativac Italije Demetrio Albertini najverovatnije će se kandidovati za mesto predsednika Fudbalskog saveza Italije (FIGC), preneli su mediji u toj zemlji.

Albertini, koji je trenutno potpredsednik FIGC i menadžer reprezentacije, ipak nije favorit za mesto prvog čoveka saveza, jer će mu protivkandidat biti Karlo Tavekio.

Izbori za predsednika FIGC održaće se 11. avgusta, pošto je dosadašnji prvi čovek saveza Đankarlo Abete podneo ostavku posle lošeg rezultata na Svetskom prvenstvu u Brazilu. 

14.10 - Španski fudbaler Jago Aspas prešao je iz Liverpula u Sevilju na jednogodišnju pozajmicu.

Aspas je prošao lekarski pregled pošto su se klubovi dogovorili, a Sevilja će imati opciju da otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

Ovaj 26-godišnji napadač došao je u Liverpul prošlog leta iz Selte, ali je imao lošu sezonu jer je na 15 utakmica postigao samo jedan pogodak. 

13.40 - Fudbaler Čelsija Fernando Tores mogao bi da se vrati u madridski Atletiko za 16 miliona evra, prenosi Eurosport.

Kako se navodi, čelnici vicešampiona Evrope nalaze se u Londonu gde pregovaraju oko povratka Toresa u matični klub.

Menadžer „plavaca" Žoze Morinjo već je doveo tri igrača koji su prošle sezone u dresu Atletika osvojili titulu u Primeri i igrali finale Lige šampiona - Dijega Kostu, Felipea Luisa i Tiba Kurtou.

Tores je ponikao u Atletiku, a za prvi tim je od 2001. do 2007. godine odigrao 244 utakmice i postigao 91 gol. 

12.55 - Fudbaler Mančester Sitija Alvaro Negredo pauziraće nekoliko meseci zbog povrede stopala koju je zaradio na prijateljskoj utakmici protiv Hartsa.

Hoću da vas obavestim da će biti teško u narednih nekoliko meseci. Imam frakturu pete metatarzalne kosti stopala i čeka me više meseci pauze, napisao je Negredo na društvenoj mreži Instagram.

On je poručio i da će se vratiti jači nego ikad i pomoći klubu da osvoji trofeje.

Prošle sezone španski internacionalac za Siti je odigrao 48 utakmica i postigao 23 gola, a "građani" su osvojili titulu u Premijer ligi. 

12.40 - Litvanski košarkaški reprezentativac Linas Kleiza karijeru će nastaviti u Armaniju, potvrdio jetim iz Milana.

On je prošlu sezonu igrao u Fenerbahčeu, a sa Armanijem je potpisao jednogodišnji ugovor. U dresu turskog tima prosečno je beležio 10 poena i 3,5 skokova u Evroligi, dok je u domaćem šampionatu imao 8,6 poena i 3,2 skoka po utakmici.

Tokom karijere igrao je još za Denver, Toronto i Olimpijakos, u kojem je bio najbolji strelac Evrolige 2010. godine. 

12.30 - Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u osminu finala turnira u Bakuu, pošto je pobedila Austrijanku Patrisiju Majr-Ahlajtner sa 2:1 (2:6, 7:5, 6:3).

Jovanovski je do pobede došla za dva sata i tri minuta igre. Njena protivnica u narednom kolu biće pobednica duela između Katažine Pitove i Karoline Pliskove. 

12.05 - Novi članovi čačanskog fudbalskog superligaša postali su Dejan Babić i Aleksandar Gojković, potvrdio je Tanjugu sportski direktor Borca Slobodan Ilić.

Naša strategija nije da u ovom prelaznom roku dovodimo veliki broj igrača, već samo proverena imena koja nam mogu pomoći i pojačati nas. Posle Mutavdžića i Omege, Babić i Gojković će doprineti boljoj igri našeg tima u predstojećem prvenstvu, kazao je Ilić i izrazio očekivanje da će se veoma brzo uklopiti i nametnuti stručnom štabu.

Babić igra u sredini terena i nastupao je do sada za beogradski Radnički, BSK Borču i Partizan odakle je kao pozajmljen igrač igrao za Slobodu i Rad.

Aleksandar Gojković igra na mestima levog beka i štopera. Nastupao je za kraljevačku Slogu, a protekle tri sezone nosio je dres Slobode iz Užica. 

11.30 - Španska ekipa Deportivo Lugo skrenula je pažnju na sebe zanimljivim odabirom dizajna dresova za narednu sezonu. Naime, igrači ekipe iz Galicije će igrati u dresovima koji izgledaju kao čaša piva, dok će golmani braniti u dresu sa pipkom hobotnice. Ideja je da se promovišu kulinarski specijaliteti oblasti iz koje dolaze...

10.45 - Francuski fudbalski internacionalac Matje Valbuena prešao je iz Marselja u moskovski Dinamo za sedam miliona evra.

Ovaj transfer usledio je posle Mundijala na kojem se Francuska, zahvaljujući i velikom doprinosu "malog bicikla", kako zbog visine zovu 29-godišnjeg Valbuenu, plasirala u četvrtfinale.

Valbuena se pridružio Marselju 2006. godine i sa tim klubom je osvojio titulu prvaka Francuske 2010. godine.

On je za "trikolore" igrao na 38 mečeva i postigao šest golova. 

10.25 - Kada je imao samo 14 godina, Hakim Mastur, inače poreklom Marokanac, već je bio zvezda. Milan je, u rekordnom, transferu, obezbedio njegove usluge plativši 500.000 evra Ređijani. Mladi fudbaler sada ima 16 godina, i već dobija priliku da trenira sa prvim timom, ali i da igra prijateljske utakmice. Uživajte u njegovoj prelepoj asistenciji na meču sa Moncom...

09.40 - Direktor Kombank arene Đorđe Milutinović rekao je da će Crvena zvezda sve utakmice Evrolige igrati u toj dvorani. On je naglasio da će crveno-beli biti domaćin u pet mečeva u grupnoj fazi takmičenja, i eventualno još sedam ako prođu u Top 16 fazu.

Zvezda prvi meč igra protib Galatasaraja 16. oktobra. 

09.10 - Nemački tabloid „Bild" donosi priču koja će svakako iznervirati neke, ako ne i sve navijače Arsenala. Nakon nedelja nagađanja da bi „tobdžije" mogle da dovedu Samija Kediru, sada je izvesnije da Real Madrid iskoristi nemačkog reprezentativca u transferu Hamesa Rodrigesa.

Navodno, Monako traži 85 miliona evra za supertalentovanog Kolumbijca, dok su „los blankosi" spremni da ponude 75 miliona. U pokušaju da se pronađe kompromis, „Bild" ističe da je Kedira ponuđen kao deo trasnfera.

Anhel Di Marija još uvek nije prodat Pari Sen Žermenu, a razlog za to treba tražiti u finansijskom fer-pleju koji je vezao ruke „svecima". Novac od prodaje Argentinca je prvobitno planiran da bude investiran u dovođenje Rodrigesa. 

09.00 - Abiola Dauda je dogovorio uslove sa holandskim Viteseom i danas bi već trebalo da potpiše ugovor sa ovim klubom, prenosi "Sportski Žurnal".

Napadač je povukao tužbu protiv Crvene zvezde i oprostio je deo duga. To znači da će Crvena zvezda ipak zaraditi nešto na njegovom transferu. Navodno, Vitese će srpskom šampionu uplatiti 500.000 evra obeštećenja.

Dauda je u redove Zvezde stigao prošle godine i na 31 utakmici u Superligi postigao je 15 golova. Odigrao je još tri utakmice u Kupu Srbije i postigao dva gola, kao i četiri u kvalifikacijama za Ligu Evrope 

08.50 - Australijanac Bernard Tomić pobednik je ATP turnira u Bogoti (Kolumbija), pošto je u finalu savladao hrvatskog tenisera Iva Karlovića sa 7:6 (7-5), 3:6, 7:6 (7-4).

Karlović nije uspeo da odbrani titulu u Bogoti iako je tokom meča odservirao čak 39 asova. Hrvatski teniser je tako drugu nedelju zaredom ostao bez trofeja, i oba puta u finalu je poražen od australijskog igrača. Prošlog vikenda, u završnom meču turnira u Njuportu, bolji od njega bio je Lejton Hjuit.

Tomić je, pak, došao do druge titule u karijeri. Prvu je osvojio prošle godine u Sidneju kada je u finalu pobedio Južnoafrikanca Kevina Andersona. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.