Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021, 12:40

Titula za Zenit ili vrhunac drame

Ekipa Marka Nikolića je nezaustavljiva u drugom delu sezone, ali danas pred sobom ima najteži mogući zadatak

Utakmica nad utakmicama u prvenstvu Rusije i to tri kola pre kraja. Zenit u Sankt Peterburgu dočekuje Lokomotivu (18.00), sastaju se prvi i drugi na tabeli između kojih je šest bodova razlike.

Dakle, nakon 90 minuta meča u jednom od najlepših gradova Evrope znaćemo: ili će Zenit osvojiti titulu dva kola pre kraja šampionata ili ćemo dobiti vrhunac >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << drame u završnih 180 minuta sezone.

18.00: (1,65) Zenit (3,80) Lokomotiva Moskva (5,50)

Zenit je taj koji sa manjim pritiskom ulazi u utakmicu. Odgovara mu i bod da postane šampion, a čak i da izgubi, u poslednja dva kola igraće u gostima sa Ufom, koja je treća od nazad i sa Tambovom, koji je čvrsto zakucan za poslednje mesto i već je ispao iz lige. Mada, dešavali su se u fudbalu brojni preokreti, neočekivani obrti, tako da bi poraz od Lokomotive sigurno uneo nemir u redove aktuelnog prvaka Rusije, koliko god mu titula bila na dohvat ruke.

Za Zenit je tipično da ima kasnije paljenje, da deluje neko vreme kao da jedva pobeđuje, da su to muke Isusove, ali kada uhvati dobar vetar, onda niko ne može da ga slomi. Tako i sad tim Sergeja Semaka ima pet pobeda i remi u šest poslednjih kola i na svakoj od tih utakmica je postigao makar po dva gola (u poslednjem kolu šest protiv Rotora). Dobra vest za sastav iz Sankt Peterburga je što će na tribinama Gazprom Arene biti oko 40.000 gledalaca. Bilo je pisanja u Rusiji da bi i stadin mogao da bude ispunjen do poslednjeg mesta, ali na kraju nije izdata dozvola za tako nešto. Ipak, pomenuta brojka ukazuje da će ovo biti najposećeneniji meč ruske Premijer lige ove sezone.

A, šta tek reći za Lokomotivu? Tim Marka Nikolića je, kada se saberu prvenstvo i Kup, u seriji od 11 uzastopnih pobeda! Jesen je završio na osmom, a sada je na drugom mestu tabele. Najteži izazov čeka Mašinovođe, meč sa šampionom na njegovom terenu, a srpski trener od dolaska u Rusiju još nije uspeo da savlada nebeskoplave.

I za Lokomotivu bi bod bio dobar rezultat, jer bi ga sačuvao na drugom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, što je primarni cilj moskovskog kluba. Ukoliko bi ostala neporažena u Sankt Peterburgu, Lokomotiva bi bila na brzoj pruzi ka LŠ, jer u poslednja dva kola igra na svom terenu. Na poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima puleni bivšeg trenera Partizana su postigli 17 pogodaka.

Da nas očekuje sjajan okršaj govori i činjenica da Semak i Nikolić imaju gotovo kompletne ekipe na raspolaganju. Zenitu će nedostajati hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, dok sa druge strane zbog povrede kolena u moskovskoj ekipi nema mladog Mihaila Lisova.

Kada su prethodni dueli ovih ekipa u pitanju, u prvom delu sezone nije bilo pobednika (0:0), a u još dva okršaja odigrana u minuloj godini Zenit je jednom slavio, dok su pre nešto više od godinu dana golovi ponovo izostali. "Iks" bi odgovarao i jednima i drugima, pa se čini da će tako i biti.

RUSIJA - 28. KOLO

Subota

Rotor - Ahmat 1:0 (0:0)

/Šetkin 23/

Rubin - Dinamo Moskva 2:0 (0:0)

/Despotović 15, Hvan In Bom 80/

CSKA – Ufa 1:1 (0:0)

/Čalov 71 – Mrzljak 66/

Krasnodar - Soči 1:3 (0:1)

/Stotski 59 - Noboa 6, 94, Zabolotni 85/

Nedelja

13.00: (2,25) Himki (3,10) Ural (3,50)

15.30: (1,12) Rostov (9,00) Tambov (20,0)

18.00: (1,65) Zenit (3,80) Lokomotiva Moskva (5,50)

Ponedeljak

15.30: (5,20) Arsenal Tula (3,70) Spartak (1,70)

*** Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zenit je klasa, Dzjuba je klasa, Azmun je klasa – Nikolićeva Lokomotiva primila šest komada (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Maj.2021

Odbrana titule ekipe iz Sankt Peterburga - 6:1..Težak dan za bivšeg trenera Partizana Marka Nikolića i njegovu Lokomotivu. Kada drugoplasirani tim izgubi od lidera sa čak 6:1 (3:0), onda se postavlja pitanje da li uopšte treba razmišljati o tome ko će biti šampion Rusije. Zenit je zaista odigrao...

Nastavak na MozzartSport.com...

Laporta u euforiji: Još četiri pobede i titula

Izvor: MozzartSport.com, 03.Maj.2021, 08:50

„Mi smo ubeđeni da osvajamo“, kaže predsednik Barselone..Pobeda nad Valensijom (3:2) sačuvala je Barselonu u šampionskoj trci u Primeri...Finiš će doneti vrhunac drame jer je između lidera Atletika i četvrte Sevilje, koja ima utakmicu manje, šest bodova razmaka. A, sledeće kolo će biti...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.