Tipsa probio led

Izvor: Glas javnosti, 25.Okt.2009, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsa probio led

Srpski teniser Janko Tipsarević savladao je juče sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4) kvalifikanta Ukrajinca Ilju Marčenka u polufinalu moskovskog turnira Kup Kremlja. U prvom finalu otkako učestvuje na ATP turnirima, dvadesetpetogodišnji Beograđanin igraće danas (12.30) protiv boljeg iz meča Mihail Južnji (Rusija) - Miša Kukuškin (Kazahstan), a pobednik duela može da računa na 250 bodova i nagradu vrednu 170.000 dolara. Tipsarević ima pozitivan bilans sa Južnjim koga je već dva puta >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << porazio, dok se sa Kazahstancem nije sastajao.

Sa nedoraslim Ukrajincem Tipsarević nije imao mnogo problema da opravda status šestog nosioca moskovskog turnira. Na strani našeg tenisera bio je i očigledan umor rivala koji je uspeo da napravi nekoliko krupnih iznenađenja do dolaska u polufinale. Tu činjenicu, kao i konstantne bolove u predelu ramena ukrajinskog igrača, Srbin je pretvorio u nenadoknadivu prednost za sebe, pa je posle samo 19 minuta meča rezultat bio 5:0 u gemovima.

PRESUDILO  SAMOPOUZDANJE

Pred svoje prvo finale u karijeri, Tipsarević je rekao da je do njega stigao zahvaljujući samopouzdanju koje dobio dobrom igrom u prvom setu meča protiv Marčenka. Upravo taj detalj je u prošlosti nedostajao srpskom teniseru da bi češće dolazio do završnica turnira.

- Ključ meča bio je što sam dominirao odmah od starta, rano sam napravio brejk, koji mi je dao dosta samopouzdanja. Kasnije, iako je bilo 6:4 u drugom setu, osećao sam se lagodno na terenu - rekao je Tipsarević posle pobede.

Do kraja seta, Ukrajinac je uspeo da osvoji jedan gem, ali već prilikom sledećeg servisa Tipsarević nije propustio priliku da napravi prvi korak ka finalu.

U nastavku meča Marčenko se bolje borio sa tremom i umorom, tako da je njegov otpor bio jači. Međutim, iskustvo srpskog tenisera progovorilo je u osmom gemu, kada se pojavila prilika za oduzimanje protivničkog servisa. Kada se i to dogodilo, Tipsarević je rutinskom igrom u nastavku seta došao do trijumfa - 6:4.

Tipsarević je 2007. godine igrao u polufinalu Kremlj kupa, ali je tada naišao na raspoloženog domaćeg tenisera Nikolaja Davidenka, koji je kasnije trijumfalno završio takmičenje u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.