Timošenko: Uvedite Rusima sankcije

Izvor: Vesti-online.com, 04.Mar.2014, 21:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko: Uvedite Rusima sankcije

Bivša premijerka Ukrajine Julija Timošenko zatražila je da se Moskvi uvedu ekonomske sankcije, pogotovo ako se nastavi eskalacija sukoba u Ukrajini.

Traži pomoć od Zapada: Julija Timošenko  

U intervjuu za italijansku TV "Skaj TG24", Timošenko koja i dalje izgleda slabo posle tri godine zatvora, ponovila je zahteve za pomoć Ukrajini u sukobu s Rusijom oko Krima.

 
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
"Zahtevam da Zapad čvrsto diplomatski interveniše i pomogne Ukrajini jer je moja zemlja isuviše slaba da se suprotstavi Rusiji", rekla je ona.

 

Pročitajte još:

* "Rusija objavila rat i SAD-u i Britaniji"

* Govor brojki: Ako bude rata, Rusija će smožditi Ukrajinu

* Opet protest: Nećemo Timošenkovu, nismo je ni tražili

"Direktan dijalog (s Moskvom) je nemoguć posle (ruske) vojne agresije u Ukrajini", ocenila je Timošenko i pozvala Ujedinjene nacije i lidere sveta da "nastave napore za posredovanje i pregovore s Kremljom".

 

"Uverena sam da će Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija i Evropska unija uticati da se poštuje Budimpeštanski sporazum (o garantovanju nezavisnosti Ukrajine iz 1994.), i na taj način pomoći da se poštuje i međunarodno pravo", rekla je Julija Timošenko.

 

Rusija, SAD i Velika Britanija su 1994. bile garanti teritorijalnog integriteta Ukrajine kada se ta bivša sovjetska republika odrekla nuklearnog oružja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.