Terem kvartet u Beogradu za Dan Rusije

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Terem kvartet" u Beogradu za Dan Rusije

"Terem kvartet" iz Sankt Peterburga održaće 12. juna u Sava centru humanitarni koncert povodom Dana Ruske Federacije, a nastupiće sa solistima slavnog Marinskog teatra, moskovskog teatra "Nova opera" i beogradskim ansamblom "Camerata Serbica", pod vođstvom Biljane Radovanović.

"Terem kvartet" je ansambl iz Sankt Peterburga poznat po virtuoznom muziciranju na ruskim tradicionalnim instrumentima. Njihov širok repertoar kombinuje “balalajka folk, klasičnu muziku, rok >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šok i pozno-romantičarski patos”. Ruski novinari nazivaju taj ansambl sanktpeterbuškim zaštitnim znakom, stavljajući ga rame uz rame sa Ermitažom, Marinskim teatrom i Ruskim muzejem.

"Terem kvartet" dobio je ime prema staroj tradicionalnoj ruskoj kući sa vrstom kule na vrhu, u kojoj su se okupljali i konačili najrazličitiji ljudi.

Razbijajući žanrovske barijere, članovi "Terem kvarteta" - klasično obrazovani muzičari, okupili su se prvi put na Konzervatorijumu u Sankt Peterburgu pre više od 20 godina.

Članovi Terem kvarteta su Andrej Konstantinov, Andrej Smirnov, Mihail Dzjudze i Aleksej Baršjev, a sa njima će nastupiti i solisti Marinskog teatra - sopran Oskana Šilova i tenor Artjom Melihov, kao i bas-bariton iz Moskve Romad Demidov.

"Terem kvartet" nastupao je u "Kvin Elizabet holu" u Londonu, pariskoj "Olimpiji", "Alte Oper" u Frankfurtu, "Passion Kirsche" u Berlinu, "Concertgebouw" u Amsterdamu, u "Teatru Alterosa" u Braziliji, u moskovskom Kremlju, širom Evrope, SAD, Koreji, Japanu, Singapuru, SAD, Južnoj Africi…

Svirali su i na značajnim proslavama - Dan ujedinjenja Nemačke, kulturni program na Olimpijskim igrama u Barseloni, 3.000 godina Jerusalima, Venecijanski karneval, Međunarodne izložbe (EXPO) u Honoveru i Pragu…

S Piterom Gabrijelom redovno nastupaju na različitim festivalima još od prvog susreta 1991. godine.

Dobitnici su brojnih ruskih i internacionalnih priznanja - umetničkih i državnih, a snimili su 16 kompakt diskova.

Takođe, "Terem kvartet" je pisao muziku i pojavio se u desetak filmova.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.