Terazije usred Novog Beograda

Izvor: BKTV News, 05.Maj.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terazije usred Novog Beograda

Novi Beograd je dobio danas još jedno mesto za šetnju, relaksaciju i uživanje u stilu predratnog Beograda.
Naime, tokom maja meseca građani će imati priliku da prošetaju parkom 'Terazije iz tridesetih godina' i da se vrate u vreme pre Drugog svetskog rata.
Tematski park se nalazi u blizini Železničke stanice 'Novi Beograd' i obuhvata površinu od 18.000 kvadrata.Centralni deo parka prekriven je kaldrmom, a na njegovom središnjem delu se nalazi fontana prečnika 12 metara, replika >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << stare Terazijske, kao i objekti poput hotela 'Moskva', 'Balkan' i 'Kasina'. Predviđeno da će biti postavljeno 10 objekata-replika.
Konobari i celokupno uslužno osoblje po hotelima i kafanama biće odeveno u uniforme iz tog doba.
Stari tramvaj koji je nekada saobraćao preko Terazija takođe je pronašao svoje mesto u okviru parka, a šine na kojima stoji dužine su 400 metara, tako da sve ostavlja utisak da se nalazite u tridesetim godina prošlog veka.
Šetači će imati prilike prisustvovati brojnim kultirnim dešavanjima: izložbama, filmskim projekcijama kao i otvaranju radionica starih zanata.
Izgradnju tematskog parka iz vremena pre Drugog svetskog rata finansirao je Grad Beograd, dok je opština Novi Beograd zadužena za izgradnju objekata. Objekti u parku biće zatvoreni za saobraćaj i radiće tokom cele godine.

Tweet
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.