Teheran: SAD žele da Rusija bude slaba, da im Kina bude ekonomski podčinjena, a Iran da bude američka kolonija

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 16:18

Teheran: SAD žele da Rusija bude slaba, da im Kina bude ekonomski podčinjena, a Iran da bude američka kolonija

Ambasador Irana u Rusiji Kazem Džalali predlaže da se formira klub zemalja pod američkim sankcijama. Kaže da bi taj klub trebalo da čine „moćne države sa razvijenom ekonomijom“ kao što su Rusija, Kina i Iran.
U intervjuu za „Komersant“, a uoči posete šefa iranske diplomatije Moskvi, ambasador konstatuje jak pritisak Amerike i ističe da je vreme da se oformi jedan takav klub. „Treba da pomažemo jedni drugima. Zbog čega vam uvode sankcije? Zato što Amerikanci ne žele da u bilo kom regionu vide zemlju koja je jača i uticajnija od njih. Oni žele da Rusija bude slaba, da im Kina bude ekonomski podčinjena, a Iran da bude američka kolonija“, objašnjava Džalali. On ističe da takav klub ne bi bio klub otpadničkih država već onih koji trpe posledice sankcija. „Imamo velike potencijale, treba samo iskazati političku volju i uložiti napore da bi se taj potencijal mudro razvijao. Iran ima šta da ponudi Rusiji i Kini. Mi smo velika zemlja sa mnogobrojnim i mladim stanovništvom, imamo rude i razvijenu tehnilogiju. Ako uložimo zajednički napor uspećemo da prevaziđemo pritisak SAD“, uveren je iranski ambasador. Prema rečima ambasadora, Zarif u Moskvu donosi i poruku predsednika Hasana Rohanija za šefa ruske države Vladimira Putina.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.