Izvor: Blic, 18.Apr.2024, 06:03

"TANDEM IZ PAKLA" Otvoreno novo poglavlje saradnje između Irana i Rusije, Putin Teheranu šalje MOĆNO ORUŽJE: "OVO MENJA SVE"

Iran je otvorio opasno novo poglavlje u svojim odnosima sa Rusijom 2022. pristajući da isporuči hiljade borbenih dronova i projektila za pomoć Moskvi u njenom ratu protiv Ukrajine. Taj ojačani odnos sada doprinosi učvršćivanju sporazuma između Moskve i Teherana, uključujući obećanje Kremlja da će snabdevati svog saveznika naprednim borbenim avionima i tehnologijom protivvazdušne odbrane, resursima koji bi mogli da pomognu Teheranu da ojača svoju odbranu od bilo kakvih budućih vazdušnih udara Izraela ili Sjedinjene Države, kako procenjuju za “Vašington post” neimenovani evropski i bliskoistočni obaveštajni zvaničnici i stručnjaci za oružje.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

PUTIN I AJATOLE PRAVE RATNE LABORATORIJE Nova otkrića tajne saradnje Rusije i Irana protiv Izraela i Ukrajine: Iza svega se KRIJE JASAN CILJ

Izvor: Blic, 18.Apr.2024

Rusija i Iran koriste Ukrajinu i Izrael kao "laboratorije na bojnom polju" za ispitivanje zapadnih vojnih ranjivosti, rekli su stručnjaci Pododboru za spoljne poslove američkog Kongresa u sredu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.