Na Bušov odgovor - Karasin odgovorio usmeno

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Bušov odgovor - Karasin odgovorio usmeno

MOSKVA - Američki ambasador u Rusiji Džon Bajerli predao je danas ruskom Ministarstvu inostranih poslova odgovor američkog predsednika Džordža Buša na jučerašnju poruku ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva.

Američki predsednik Džordž Buš sinoć je osudio priznanje otcepljenih gruzijskih autonomija, ističući da ono protivreči nizu rezolucija Saveta bezbednosti UN i sporazumu o prekidu vatre koji je predložila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Francuska.

U pisanoj izjavi, Buš je rekao da aktivnosti Rusije "samo zaoštravaju napetost i komplikuju diplomatske pregovore". "U skladu sa rezolucijama SB UN, koje važe, Abhazija i Južna Osetija su u okviru međunarodno priznatih granica Gruzije i tamo će ostati", rekao je američki predsednik, a preneli su ruski mediji.

U težnji za mirom

Zamenik šefa ruske diplomatije Grigorij Karasin je ambasadoru Bajerliju rekao da je odluka Medvedeva da prizna nezavisnost Južne Osetije i Abhazije "koju je podržalo celokupno rusko društvo", diktirano "težnjom da se garantuje miran i stvaralački život abhaskom i južnoosetijskom narodu", saopštio je ruski MIP.

Karasin je američkom diplomati, takođe, izložio principijelan pristup pitanju osiguranja stabilnosti i bezbednosti na Južnom Kavkazu, navedeno je u saopštenju.

Za nastavak razmene mišljenja

Razmotrena je i vojno-politička situacija u Gruziji, Južnoj Osetiji i Abhaziji, pitanje isporuka humanitarne pomoći regionu i podrške "mirnom međunacionalnom dijalogu", navela je zvanična Moskva.

Istovremeno je rečeno da je istaknuta važnost da Moskva i Vašington nastave da razmenjuju mišljenje o tim pitanjima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.