Svetski šampion u šahu Gari Kasparov optužuje policiju za klevetu

Izvor: Vostok.rs, 21.Avg.2012, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski šampion u šahu Gari Kasparov optužuje policiju za klevetu

21.08.2012. -

Opozicionar, 13. puta svetski šahovski šampion, Gari Kasparov namerava da podnese tužbu protiv policajaca koji su ga uhapsili 17. avgusta, zbog nezakonitog pritvora i klevete.

Kasparov je uhapšen ispred suda u Moskvi, na dan kad je izricana presuda članicama Pussy Riot. On je došao u sud da izrazi podršku optuženicama. Policija je tvrdila, da je tokom hapšenja, opozicionar ugrizao jednog pripadnika interventne policije. Kasparov je to negirao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << izjavio da je bio pretučen od strane policije. Video snimci i fotografije hapšenja su objavljene na Internetu.

Danas je Kasparov saslušan u policijskoj stanici, na osnovu optužbi za napad na policajca prilikom hapšenja. Opozicionaru nisu saopštili da li će biti pokrenut postupak protiv njega.

http://www.youtube.com/watch?v=cf55YyMC6qk

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.