Suspendovano učešće srpskih strelaca za EP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2013, 20:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suspendovano učešće srpskih strelaca za EP

BEOGRAD -

Evropska streljačka konfederacija (ESK) suspendovala je prijavu srpskih strelaca za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Danskoj, od 26. februara do 1. marta, saopšteno je u sedištu ESK u Moskvi. Razlog suspenziji jeste dug Bg sportskog centra Kovilovo, organizatora Šampionata Evrope 2011. u Beogradu, koji nije uplatio kotizaciju, prikupljenu od učensika takmičenja, koja pripada ESK-u.

Članovi Upravnog odbora SS Srbije, na sastanku sazvanom po hitnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postupku, pokušaće u ponedeljak da pronađu izlaz iz nezavidne situacije, nastale nemarom ili možda pohlepom pojedinaca, koji su poverovali da će im Evropa dug oprostiti. Ugovor sa ESK-om, za organizaciju Evropskog prvenstva, potpisali su BG sportski centar Kovilovo i predsednik Organizacionog komiteta Milan Šotra, koji je u međuvremenu preminuo.

Međutim, Streljački savez Srbije jeste "odgovorno lice" pred ESK, pošto je Savez konkurisao i dobio organizaciju takmičenja, koju je potom ustupio Bg sportskom centru Kovilovo.

U pomenutom sporu, koji je rezultirao međunarodnim sportskim skandalom i suspenzijom takmičara, ni krivih, ni dužnih, dug od prevazišao 47.000 evra. SS Srbije nema mogućnost da obezbedi ta sredstva, ali nema ni obavezu da plaća tuđe dugove, stare dve godine. Rok za regulisanje duga je 15. februar. Čist račun jedina je mogućnost za učešće srpskih strelaca na Evropskom prvenstvu, odakle su medalje, po pravilu, stizale u Srbiju.

Prošle godine, na primer, na Šampionatu u finskom mestu Vierumaki, srpski strelci su osvojile četiri medalje: zlatnu Bobana Veličković vazdušnim pištoljem, a sa Jasnom Šekarić i Zoranom Arunović ekipnu bronzu, kao i Andrea Arsović vazdušnom puškom pojedinačno, a sa Ivanom Maksimović i Draganom Todorović i ekipno srebro.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suspendovano učešće srpskih strelaca za EP

Izvor: Radio 021, 09.Feb.2013

Evropska streljačka konfederacija suspendovala je prijavu srpskih strelaca za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Danskoj, od 26. februara do 1. marta, saopšteno je u sedištu ESK u Moskvi.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.