Sud u Moskvi novčano kaznio poslastičarku zbog antiratnih kolača

Izvor: Beta, 28.Apr.2023, 20:46

Sud u Moskvi novčano kaznio poslastičarku zbog antiratnih kolača

Sud u Moskvi novčano je kaznio poslastičarku zbog "antiratne dekoracije" kolača koji nisu bili po ukusu ruske vojske.Anastasja Černjičeva proglašena je krivom za "diskreditaciju" oružanih snaga i osuđena na 35.000 rubalja (400 evra), rekla je portparolka suda.Policija je juče privela i saslušala Černjičevu na osnovu prijave i nakon objavljivanja teksta u prorežimskim medijima u kojima se pominju njeni kolači.Na Instagramu, gde ima više od 23.000 pratilaca, Černjičeva je od proleća 2022. objavila brojne fotografije kolača "ukrašenih" političkim porukama.U martu je objavila fotografiju bele torte na kojoj je raznobojnim slovima ispisana poruka na ruskom: Ne ratu.Više puta je od početka ruske ofanzive u Ukrajini pravila kolače u bojama ukrajinske zastave.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

RUSKINJA KAŽNJENA ZBOG KOLAČA Osudili je da poslasticama "diskredituje vojsku" (FOTO)

Izvor: Blic, 29.Apr.2023, 19:13

Pekarka Anastazija Černiševa kažnjena je sa 35.000 rubalja (oko 395 evra) zbog boja koje je koristila u prilikom pravljenja kolača. Ona je dekorisala poslasticu plavim i žutim nijansama, a okružni su u Izmajlovu u Moskvi ovo je ocenio kao "diskreditovanje" ruske vojske, rekao je predstavnik suda...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.