Sud u Moskvi novčano kaznio Facebook

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Feb.2020, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud u Moskvi novčano kaznio Facebook

Okružni sud Taganski u Moskvi kaznio je društvenu mrežu Facebook sa četiri miliona rubalja (62.845 dolara) zbog kršenja ruskog zakona o zaštiti ličnih podataka, javio je dopisnik ruske agencije TASS iz sudnice. Sudija je saopštio da sud proglašava društvenu mrežu krivom prema paragrafu osam člana 13.11 Zakona o administrativnim prekršajima. Facebook ima pravo žalbe u roku od deset dana. Slična kazna izrečena je ranije 13. februara društvenoj mreži Twitter, koja će morati da plati...
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sud u Moskvi novčano kaznio Facebook

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Feb.2020

Okružni sud Taganski u Moskvi kaznio je društvenu mrežu Facebook sa četiri miliona rubalja (62.845 dolara) zbog kršenja ruskog zakona o zaštiti ličnih podataka, javio je dopisnik ruske agencije TASS iz sudnice.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.