Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje advokatice Navaljnog

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 20:23

Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje advokatice Navaljnog

Moskovski sud izdao je danas nalog za hapšenje advokatice opozicionara Alekseja Navaljnog, Olge Mihajlove, zbog optužbe za ekstremizam, prenela je agencija RIA.

Mera pritvora biće izrečena Mihajlovoj od trenutka kada bude izručena ili uhapšena na teritoriji Rusije, saopšteno je iz suda.

Mihajlova se nalazi u samonametnutom egzilu.

Sud je tereti za učestvovanje u ekstremističkoj zajednici, odnosno povezanosti sa Antikorupcijskom fondacijom Alekseja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Navaljnog, za šta je predviđena kazna do šest godina zatvora. Pored toga, sud je izdao i nalog za hapšenje u odsustvu i advokata Aleksandra Fedulova.

Kako je navedeno u sudu, Mihajlova i Fedulov su optuženi po nizu članova Krivičnog zakona Ruske Federacije, uključujući prevaru, pranje novca, širenje falsifikata o vojsci, ekstremizam, umešanost maloletnika u antisocijalne radnje, vandalizam, i drugo.

Antikorupcijska fondacija likvidirana je sudskom odlukom, a u Rusiji je ozačena kao ekstremistička organizacija.

U oktobru prošle godine, sud je izdao nalog za hapšenje u odsustvu i drugih branilaca Navaljnog u istom slučaju: Igora Sergunjina, Alekseja Lipcera i Vadima Kobzeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sud u Moskvi izdao nalog za hapšenje advokatice Alekseja Navaljnog

Izvor: Blic, 16.Feb.2024, 01:58

Moskovski sud izdao je danas nalog za hapšenje advokatice opozicionara Alekseja Navaljnog, Olge Mihajlove, zbog optužbe za ekstremizam, prenela je danas agencija "RIA".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.