Stigla dva nova ruska voza

Izvor: Studio B, 03.Maj.2012, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stigla dva nova ruska voza

Primopredaja i promocija još dva nova ruska dizel-motorna voza biće upriličena danas na Glavnoj železničkoj stanici Beograd, saopštile su "Železnice Srbije".

Reč je o drugoj i trećoj novoj putničkoj garnituri, od ukupno kupljenih dvanaest vozova, koji će do kraja 2012. godine stići u Srbiju i saobraćati na neelektrificiranim prugama. Obe garniture iz Moskve su krenule za Srbiju 20. aprila i sinoć su stigle u Beograd, a u saobraćaj bi trebalo da budu uključene >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ovog meseca, nakon obavljenih procedura potrebnih za dobijanje dozvole Direkcije za železnicu.

Prvi put nakon pune tri decenije "Železnice Srbije" ugovorile su nabavku novih vozova.Reč je o dvanaest novih dizel-motornih vozova serije 711, čiju su nabavku srpske železnice ugovorile sa ruskom kompanijom „Metrovagonmaš". Vrednost dvanaest garnitura je oko 43 miliona švajcarskih franaka, a sredstva su obezbeđena iz kredita međunarodne železničke banke „Eurofime".

Prvi novi ruski dizel-motorni voz krajem avgusta prošle godine stigao je u Srbiju i nakon šestomesečnih ispitivanja od 7. marta ove godine saobraća između železničkih stanica Beograd Dunav i Vršac. Na taj način je na ovoj relaciji nakon pune tri godine ponovo uspostavljen putnički železnički saobraćaj. Ovi dizel-motorni vozovi namenjeni su prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju na neelektrificiranim prugama.

Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje. Opremljen je najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, prema međunarodnim standardima. Voz može da se kreće brzinom od 120 kilometara na sat, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.