Štampa: Berezovski možda još živ?

Izvor: B92, 25.Mar.2013, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štampa: Berezovski možda još živ?

Moskva -- Boris Berezovski, koji je u subotu pronađen mrtav u svojoj kući, možda je ubijen po nalogu britanske MI5 ili je inscenirao sopstvenu smrt, piše ruska štampa.

Pozivajući se na stručnjake i političare, ruska štampa pod naslovima poput "Berezovski i od smrti napravio misteriju" danas objavljuje različite hipoteze o smrti ruskog tajkuna.

Berezovski (67) je u subotu nađen mrtav u svom domu, a uzrok smrti nije poznat. Britanski mediji prenose da je moguće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je izvršio samoubistvo, ali policija tretira smrt kao "neobjašnjenu".

Bivši pripadnik Federalne službe bezbednosti Andrej Lugovoj, koji je osumnjičen za smrt bivšeg ruskog obaveštajca Aleksandra Litvinjenka 2006. i koga Rusija odbija da izruči Britaniji, rekao je za ruski Prvi kanal da "uvek postoji razlog zbog kojeg je neko kao on (Berezovski) bude ubijen".

Lider Liberalnodemokratske partije Vladimir Žirinovski je za "Izvestiju" rekao da iza smrti Berezovskig ne stoji ruska obaveštajna služba, već britanski MI5.

Politikolog i poslanik Vjačeslav Nikonov, kako navodi Prvi kanal, veruje da postoji mogućnost da Berezovski zapravo nije mrtav, već da je inscenirao sopstvenu smrt.

"Bilo je toliko scenarija, kombinacija, planova... Ne mogu da verujem da je taj čovek mogao da umre na taj način", rekao je Nikonov i dodao da će sumnjati u smrt Berezovskog dok se ne dokaže sa sigurnošću da je on pronađen mrtav.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruska štampa: Berezovskog možda ubio MI5, možda nije mrtav

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Mar.2013

Ruski tajkun Boris Berezovski, koji je u subotu pronađen mrtav u svojoj kući u Velikoj Britaniji, možda je ubijen po nalogu britanske obaveštajne službe MI5 ili je inscenirao sopstvenu smrt, piše danas ruska štampa. Pozivajući se na stručnjake i političare, ruska štampa pod naslovima...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Štampa: Berezovskog možda ubio MI5, možda nije mrtav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2013

Ruski tajkun Boris Berezovski, koji je u subotu pronađen mrtav u svojoj kući u Velikoj Britaniji, možda je ubijen po nalogu britanske obaveštajne službe MI5 ili je inscenirao sopstvenu smrt, piše danas ruska štampa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.