Izvor: Nezavisne Novine, 15.Apr.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer: Ne smijemo demonizirati Rusiju

BERLIN – Njemački predsjednik Frank-Valter Stajnmajer upozorio je na demonizovanje Rusije kazavši kako Njemačka ima posebno važnu ulogu u održavanju dijaloga sa Moskvom, imajući u vidu istoriju.

On je rekao kako vazdušni napadi nose ozbiljan rizik od direktne konfrontacije s Rusijom.

Na novom smo stepenu eskalacije odnosa između SAD i Rusije - rekao je Štajmanjer u intervjuu za Bild.

Upozorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << je na rastuće nepovjerenje te je zatražio da se održi dijalog i portretiranje Rusije kao neprijatelja, prenosi agencija Reuters.

“Bez obzira na Putina, ne možemo cijelu zemlju i ljude proglasiti neprijateljima. Istorija nas uči tome – poručio je njemački predsjednik.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Teško je voditi dijalog sa Rusijom, ali to je potrebno

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2018

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da je teško voditi dijalog sa Rusijom, ali to je potrebno da se radi, prenosi agencija Anadolija.. . „Dijalog sa Rusijom je težak, ali je upravo zato i važan. Rusija neće otići, Rusija će ostati, ona je naš sused. Zbog toga se dijalog...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.