Srpski bajkeri 9. maja u Berlinu

Izvor: Cafe.ba, 01.Maj.2015, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski bajkeri 9. maja u Berlinu

BEOGRAD - Vođa Balkanskog odjeljenja ruskog motociklističlog kluba "Noćni vukovi" Lenjin Jovanovski izjavio je danas da će se 5. maja bajkeri iz podružnica u Srbiji, Makedoniji i Bugarskoj u Pragu sastati sa motociklistima koji su uspjeli doći do češke prijestonice.

Jovanovski je naglasio da je predviđeno da se oni zajedno upute ka Berlinu u koji bi trebalo da uđu 9. maja na Dan pobjede nad fašizmom sa starim sovjetskim zastavama, prenose beogradski mediji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<
Na put dug 6.000 kilometara od Moskve do Berlina preko Bjelorusije, Poljske, Slovačke, Češke, Austrije i NJemačke trebalo je da krene stotinjak ruskih motociklista uz poljske, češke i slovačke bajkere, koji bi im se uz put solidarno pridružili.

Sa obzirom na to da poljski, češki i njemački zvaničnici i dio javnosti tih zemalja na "Noćne vukove" gleda kao na militantne nacionaliste čija je vožnja samo politička provokacija i promocija ruske sile, sa granica Poljske i Litvanije vraćeno je desetine bajkera iako su imali važeće šengenske vize, a NJemačka je saopštila da je poništila vize nekim ruskim bajkerima.

Neki od ruskih "Noćnih vukova", ipak, su uspjeli da pojedinačno ili u raštrkanim grupicama pređu granice i sada, na teritoriji Češke i Slovačke, žele da formiraju kolone u kojim bi im se u Češkoj pridružili i srpski bajkeri.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.