Srbi grade metro stanice u Almati

Izvor: B92, 23.Apr.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi grade metro stanice u Almati

Beograd -- Šabački Inter-kop izabran je da izgradi dve metro stanice u Kazahstanu, saopštila je ta kompanija.

Građevinska kompanija Inter-kop je pobedila na tenderu za izvođača radova armiranobetonske konstrukcije metro stanica "Sajran" i "Moskva" u kazahstanskom gradu Almati.

"Početak radova, čija je vrednost sedam miliona evra, predviđen je za drugu polovinu godine, a završetak za kraj 2013. godine", izjavio je direktor za ino-projekte i tunele >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Inter-kopu Milomir Pavlović.

Ta kompanije će u izgradnji metro stanica sarađivati s kazahstanskom kompanijom Almatimetrokurilis, s kojom je dogovoren i zajednički nastup na tenderima za izvođenje tunela u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.