Sprema se veliki napad? Rusi na oprezu: Sprovode se mere PVO

Izvor: B92, 24.Jul.2023, 17:26

Sprema se veliki napad? Rusi na oprezu: "Sprovode se mere PVO"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da se u Moskvi sprovode mere PVO.

Kako je naveo, o tome svedoči obaranje svih ukrajinskih dronova koji su protekle noći lansirani u napadu na rusku prestonicu.

"Kao što znate, bespilotne letelice su neutralisane i preduzimaju se dalje mere u tom pravcu. Što se tiče razvoja sistema zaštite i obezbeđivanja njegovog intenzivnijeg delovanja, to je pitanje za Ministarstvo odbrane", rekao je Peskov, prenosi TAS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Prema njegovim rečima, sve službe koje obezbeđuju bezbednost Krima i drugih ruskih regiona preduzimaju neophodne mere usred pojačanih ukrajinskih napada bespilotnim letelicama.

"Svi koji rade na bezbednosti naših regiona su na oprezu i preduzimaju adekvatne mere", rekao je Peskov komentarišući pokušaje napada dronom na Krim.

On je predočio da će ruska specijalna vojna operacija biti nastavljena sve dok ne budu ostvareni postavljeni ciljevi.

Govoreći o oštećenju hrama Preobraženja Gospodnjeg u Odesi, Peskov je ponovio da ruske oružane snage nikada ne ciljaju socijalnu infrastrukturu i crkve u Ukrajini i poručio da svi koji tvrde suprotno ne govore istinu.

Ukrajinske vlasti su u nedelju saopštile da je u ruskom vazdušnom napadu na ukrajinski grad Odesu teško oštećena pravoslavna crkva Preobraženja Gospodnjeg Ukrajinske pravoslavne crkve, koja je pod jurisdikcijom Moskve, najveća pravoslavna crkva u Odesi.

Ministarstvo odbrane Rusije je odbacilo te tvrdnje, navodeći da je najverovatniji razlog za teško oštećenje hrama bio pad ukrajinskog PVO raketnog projektila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.