Sprečen teroristički napad u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Okt.2020, 15:45

Sprečen teroristički napad u Moskvi

Ruska Federalna služba bezbednosti (FBS) sprečila je danas teroristički napad u jednoj od administrativnih zgrada i tom prilikom uhapšen je muškarac iz centralne Azije (21) koji je taj napad pripremao, saopštila je pres služba FSB-a.

Kako se navodi, muškarac je nameravao da izvrši napad ručno napravljenom eksplozivnom napravom, a na osnovu naredbe međunarodne terorističke grupe, navodi se u saopštenju, prenosi TASS.

Dodaje se da je muškarac stvorio zalihu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << eksploziva koju su otkrili službenici FSB-a, a takođe njegovi uređaji za komunikaciju sadržali su više poruka razmenjenih s teroristima i uputstva za izradu eksplozivnih naprava i video snimke njegove zakletve na vernost terorističkoj grupi.

Kako se navodi, muškarac je planirao da ode na Bliski istok kako bi učestvovao u aktivnostima terorističkih grupa.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprečen teroristički napad na vladinu zgradu u Moskvi

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je danas da je sprečila teroristički napad na jednu od vladinih zgrada u regionu Moskve...FSB navodi da je uhapsila 21-godišnjeg muškarca iz centralne Azije koji je planirao bombaški napad, prenosi agencija TASS...Uhapšeni je planirao, kako se...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.