SVAKA ČAST: Ivana Španović prva na svetu u skoku u dalj

Izvor: Kurir, 11.Jul.2014, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVAKA ČAST: Ivana Španović prva na svetu u skoku u dalj

BEOGRAD - Srpska atletičarka Ivana Španović izbila je na prvo mesto liste najboljih skakačica u dalj na svetu, prema rangiranju portala "All athletics", koji se bavi bodovanjem od 1999. godine.

Rekorderka Srbije u skoku u dalj i bronzana sa šampionata sveta u Moskvi prošle godine zaslužila je prvo mesto na rang listi na osnovu postignutih rezultata na pet najboljih takmičenja u poslednjih godinu dana, saopštio je danas Atletski savez Srbije.

U obzir se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uzima kategorija takmičenja, postignuti rezultat kao i plasman, i to je upravo razlika između bodovanja Međunarodne atletske federacije, koja računa samo jedan najbolji rezultat ostvaren u toku sezone.

On je naglasio da Španovićevoj sada predstoji kratak odmor, a potom pripremne za drugi deo sezone.

"Pripreme ćemo odraditi u Sloveniji i cilj je da zadržimo visoke pozicije na svim svetskim rang listama. Želja svih nas je da Ivana preskoči tu magičnu granicu od sedam metara, ali iz mog trenerskog ugla, važnije od jedne sedmice jeste konstantnost rezultata na velikim daljinama, jer time gradimo put, ne za jednu, nego za mnogo skokova preko sedam metara.", istakao je Obradović.

On je dodao da "ni ta sedmica ništa ne garantuje, jer imamo dosta devojaka koje su skakale preko sedam metara, ali nisu osvojile ni jednu medalju na velikim takmičenjima. Najvažnije je boriti se kada je najpotrebnije, a Ivana je umetnik u tome, što je više puta pokazala“, rekao je Obradović.

Ovo je prvi put da se ime srpskog atletičara nađe na prvoj poziciji ove rang liste, a do sada najbliži tome bili su Biljana Topić u troskoku (5.mesto), Dragutin Topić u skoku u vis, Asmir Kolašinac u bacanju kugle, Emir Bekrić na 400 prepobe i Mihail Dudaš u višeboju (svi 7.mesto), Dragan Periić u bacanju kugle (8.mesto) i Dragana Tomašević u bacanju diska (9.mesto).

Španovićeva je posle istorijske bronze za Srbiju na šampionatima sveta prošle godine u Moskvi, u martu ove godine osvojila i bronzano odličje na prvebstvu sveta u dvorani u poljskom Sopotu.

Lista prvih deset najboljih skakačica u dalj na svetu:

1. Ivana Španović (Srbija) - 1.328 bodova

2. Britni Ris (SAD) - 1.304

3. Eloiz Leser (Francuska) - 1.300

4. Besing Onagbare (Nigerija) - 1.292

5. Šara Proktor (V. Britanija) 1.285

6. Tjana Bartoleta (SAD) -1.278

7. Darija Klišina (Rusija) - 1.277

8. Olga Kučerenko (Rusija) - 1.228

9. Fuomi Džimo (SAD) - 1.224

10. Katarina Džonson Tompson (V. Britanija) - 1.220

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Ivana Španović najbolja na planeti!

Izvor: RTS, 11.Jul.2014

Srpska atletičarka Ivana Španović izbila je na prvo mesto liste najboljih skakačica udalj na svetu, prema rangiranju portala "All athletics", koji se bavi bodovanjem od 1999. godine. Rekorderka Srbije u skoku udalj i bronzana sa šampionata sveta u Moskvi prošle godine zaslužila je prvo mesto na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.