Spajanje dve najveće ruske berze

Izvor: B92, 30.Jun.2011, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spajanje dve najveće ruske berze

Moskva -- Dve najveće berze u Rusiji sklopile su ugovor o integraciji, s ciljem da pomognu Moskvi da postane globalni finansijski centar.

Ugovor između berzi RTS i MICEX će stupiti na snagu nakon što dobije odobrenje od akcionara te dve kompanije i federalnih antimonopolskih organa.

"Nova berza će biti konkurentna drugim svetskim finansijskim centrima po obimu prometa, tehnološkim investicijama, ekspertizi stručnjaka, standardima i kvalitetu usluge", navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se u saopštenju berze RTS.

Analitičari ističu da bi integracija trebalo da ublaži veliku hirovitost na ruskom tržištu hartija od vrednosti time što će povećati obim poslovanja na berzama. Nizak obim trgovanja na Moskovskoj berzi predstavlja jednu od najvećih prepreka za kompanije da počnu da kotiraju na ruskim berzama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.