Izvor: MozzartSport.com, 22.Jan.2021, 21:15

Šoutajm u Moskvi: Fenerbahče s druge planete, monstruozni Veseli i De Kolo pojeli CSKA za šestu recku u nizu

De Kolo, Veseli i Edi izrežirali spektakularnu pobedu

Fantastično, izvrsno, spektakularno! Sudar evropskih teškaša maksimalno je opravdao očekivanja, a Fenerbahče svima jasno stavio do znanja da su teška vremena sa porazima od po 20, 30, pa čak i 40 poena razlike daleka prošlost! Ekipa Igora Kokoškova pretvorila se u kaznenu ekspediciju i počela da gazi sve redom, zbog čega je stigla do šeste uzastopne pobede u Evroligi.

Posle Olimpijakosa, Asvela, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Crvene zvezde, Baskonije i Panatinaikosa, Fenerbahče je upisao i najveću recku u ovom nizu – u Moskvi protiv CSKA uz rezultat 89:83 (15:21, 23:17, 25:28, 26:17).

Fenerbahče više nije džak za udaranje, a to nije ni smeo da bude mada je Igor Kokoškov bio ostavljen na vetrometini od strane generalnog menadžera Mauricija Gerardinija pod izgovorom ozbiljnog smanjenja budžeta i smanjenja troškova. Sada se vidi koliko jedno pojačanje u liku Marka Gudurića može za 180 stepeni da promeni situaciju, mada je ipak ključna stvar gostiju iz Istanbula povratak Nanda de Koloa u takmičarski pogon! Fenerbahče je počeo postepeno da se podiže i sada došao verovatno do vrhunca forme. CSKA je doživeo treći poraz u poslednje četiri utakmice i što je prethodnih godina bilo gotovo nezamislivo, ali se eto i to dogodilo!

Fantastičnu košarku imali su priliku da pogledaju gledaoci u Megasport Areni. Njih nešto više od 4.200 videlo je derbi za pamćenje, košarku za uživanje, uz mnogo neizvesnosti, preokreta i fantastičnih poteza. A u takvim uslovima bolje se snašao Fenerbahče iako je nešto slabije ušao u meč i čak gubio s 10 poena razlike u ranoj fazi utakmice. Kako je vreme prolazilo gosti su sve duže stajali na čvrstim nogama, do poluvremena praktično anulirali sve što su imali od minusa i onda nadigrali CSKA u dramatičnoj završnici!

Cela utakmica stala je u zavšrnih stotinak sekundi! Jedan od heroja Fenera Jan Veseli bio je maksimalno precizan sa linije slobodnih bacanja posle faula Danijela Heketa iako mu šutevi sa crte nisu jače oružje. Fener je na minut i po do isteka vremena imao 82:80 u svom džepu, a onda je upravo Leteći Čeh potvrdio epitet superzvezde fantastičnom odbranom na Toku Šengeliji. Ukrao mu je loptu, prosledio je do Gudurića koji je uspeo da predribla Nikolu Milutinova i krene u dvokorak, te položi loptu na obruč. Lopta nije htela kroz mrežicu, ali je istu nazad vratio upravo Veseli iz odbojke za tada ogromnih 84:80, uz još 56 sekundi na semaforu.

Vrhunac susreta dostignut je u sledećem napadu, kada je ponovo zablistao Veseli i blokirao pokušaj Majka Džejmsa za tri poena i tako obezbedio De Kolou da hicem za tri poena na Gudurićevu asistenciju stavi tačku na ogromnu pobedu!

Veseli je meč završio sa 24 poena, šest skokova, tri asistencije i jednu ukradenu loptu za indeks korisnosti 32. De Kolo je dopisao 22 poena uz gotovo besprekornih 8/9 iz igre (2/3 za tri), te devet završnih dodavanja, čak četiri ukradene lopte, dva skoka i sedam iznuđenih faulova za indeks 38! Džarel Edi je pobedi doprineo sa 17, a Gudurić sa osam poena, tri skoka i dve asistencije. Kod CSKA Šengelija je imao 18 poena, četiri asistencije, ali i šest izgubljenih lopti. Heket, Janis Strelnijeks i Nikola Milutinov imali su po 12 poena, s tim što je srpski centar dopisao i sedam uhvaćenih i dve podeljene lopte. Poen manje imao je Džejms uz samo 4/15 iz igre (2/8 za tri).

EVROLIGA - 21. KOLO

Četvrtak

Zenit - Efes 85:78

/Tomas 14 - Micić 23/

Panatinaikos - Himki 94:78

/Mitoglu 29, Nedović 21 - Miki 25, Jović 9/

Makabi - Real Madrid 86:84

/Dorsi 30 - Tompkins 20/

Olimpija Milano - Bajern 75:51

/Rodirgez 14 - Rejnolds 12/

Asvel - Valensija 90:77

/Hauard 17 - Kalinić 18/

Petak

CSKA - Fenerbahče 83:89

/Šengelija 18 - Veseli 24/

19.00: (3,50) Crvena zvezda (16,0) Barselona (1,45)

19.00: (1,60) Žalgiris (14,50) Olimpijakos (2,55)

21.00: (1,25) Baskonija (17,0) Alba (4,40)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.