Šolc u Moskvi 15. februara

Izvor: B92, 03.Feb.2022, 22:09

Šolc u Moskvi 15. februara

Berlin -- Nemački kancelar Olaf Šolc otputovaće u Rusiju 15. februara, nakon posete Vašingtonu i Kijevu, prenosi TASS pozivajući se na izveštaj lista "Zidojče cajtung".

Prema izvorima nemačkih novina, glavni cilj Šolcovih poseta je ublažavanje tenzija oko Ukrajine.

Zidojče cajtung je dodao i da bi potez Rusije da zabrani rad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dojče veleu mogao da baci senku na posetu nemačkog kancelara Moskvi. Šolc planira da pojača diplomatske napore u vezi sa situacijom oko Ukrajine, navodi list.

Konkretno, kancelar će u Berlinu 8. februara razgovarati sa predsednicima Francuske Emanuelom Makronom i Poljske Andžejem Dudom, a takozvana "platforma Vajmarskog trougla", biće posvećena rešavanju problema sukoba u Ukrajini.

Zvaničnici u nemačkom kabinetu odbili su da potvrde Šolcovu predstojeću posetu Rusiji za TAS S, sa obrazloženjem da se raspored rada kancelara za sledeću nedelju uvek objavljuje u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.