Šojgu pozvao Espera da prisustvuje paradi u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2020, 22:35

Šojgu pozvao Espera da prisustvuje paradi u Moskvi

Tokom današnjeg telefonskog razgovora sa američkim sekretarom za odbranu Markom Esperom, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pozvao je svog američkog kolegu da prisustvuje vojnom defileu u Moskvi 24. juna u čast pobede nad nacističkom Nemačkom, izvestio je TAS.

Ruski predsednik Vladimir Putin je 26. maja u razgovoru sa ministrom Šojguom rekao da će vojna parada biti održana 24. juna i objasnio da je taj datum odabrao jer je 24. juna 1945. godine na Crvenom trgu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održana legendarna vojna parada u čast onih koji su odbranili Moskvu, Lenjingrad i Staljingrad, oslobodili Evropu i na juriš osvojili nacistički Berlin.

Prema najavi iz ruskog ministarstva odbrane, parada 24. juna, u kojoj će učestvovati 14 hiljada ruskih vojnika, trajaće oko 90 minuta.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DA LI ĆE AMERI BITI NA CRVENOM TRGU? Šojgu se oglasio po tom pitanju pred najveći prikaz RUSKE VOJNE MOĆI

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jun.2020, 08:15

Parada će biti održana 24. juna...Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu pozvao je svog američkog kolegu Marka Espera da prisustvuje vojnom defileu u Moskvi 24. juna u čast pobede nad nacističkom Nemačkom...Ruski predsednik Vladimir Putin je 26. maja u razgovoru sa ministrom Šojguom rekao da će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.