Slucki: Rusofobija postala dobitna karta u unutarpolitičkoj borbi u SAD-u

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2020, 10:50

Slucki: Rusofobija postala dobitna karta u unutarpolitičkoj borbi u SAD-u

Predsednik Komiteta ruske Državne dume za međunarodne odnose Leonid Slucki nazvao je neosnovanom optužbu SAD da je Rusija navodno odgovorna za pogoršanje rusko-američkih odnosa, istakavši da je Amerika „zaslepljena ambicijama hegemona, da preferira da čuje samo sebe“, kao i da belo naziva — crnim.
„Optužbe američkog Stejt departmenta na račun Moskve da je odgovorna za pogoršanje rusko-američkih odnosa su u potpunosti neosnovane. Upravo su na inicijativu američke strane zamrznuti kontakti, između ostalog, na međuparlamentarnom nivou. Postoji konstantan priliv fejk informacija, izvrtanje činjenica o ulozi Rusije u međunarodnim pitanjim, kao i beskrajna demonizacija naše zemlje u informacionom prostoru“, rekao je Slucki. Prema njegovim rečima, rusofobija je postala dobitna karta u unutarpolitičkoj borbi u samoj Americi. On je istakao da reći u takvoj situaciji da je Moskva učinila gotovo nemogućim osiguranje napretka u odnosima s Vašingtonom znači „jednostavno nazvati belo - crnim“. Slucki je dodao da je Rusija zainteresovana za normalan i konstruktivan dijalog sa američkom stranom zasnovan na obostranom poštovanju i paritetu. „Dve najveće nuklearne sile na planeti jednostavno ne mogu da imaju odnose na tako niskom nivou. Ali, na veliku žalost, Vašington je kao i ranije zaslepljen ambicijama hegemona i radije čuje samo sebe“, zaključio je on.    
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.