Izvor: RTS, 16.Jan.2021, 19:47

Slučaj Navaljni - nastavlja se istraga, Nemačka predala Moskvi transkripte saslušanja

Nemačka je predala Rusiji transkripte intervjua sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnim u sklopu istrage Moskve o navodnom trovanju Navaljnog, saopštio je portparol nemačkog Ministarstva pravde i zaražio da se sprovede temeljna istraga.
Iz ministarstva poručuju da Rusija sada ima sve informacije potrebne za sprovođenje krivične istrage o navodnom trovanju Navaljnog u avgustu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prošle godine, uključujući uzorke krvi i tkiva, prenosi Rojters.

"Pretpostavka nemačke vlade je da će ruska vlada sada odmah preduzeti potrebne korake za razjašnjenje zločin protiv Navaljnog. Ovaj zločin mora da se reši u Rusiji. To zahteva sprovođenje istraga srazmernih ozbiljnosti ovog zločina", rekao je portparol nemačkog ministarstva.
Nemačko ministarstvo navodi da su berlinski tužioci razgovarali sa Navaljnim i tvrdi da je on dao "opsežne odgovore" na pitanja, koja je predala kancelarija ruskog generalnog tužilaštva.
Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni najavio je da će se 17. januara vratiti u Rusiju iz Nemačke, gde se lečio nakon što je navodno otrovan. To bi bio njegov prvi povratak u zemlju otkako je navodno otrovan u avgustu i prebačen na lečenje u Nemačku.
Aleksej Navaljni, jedan od vodećih kritičara predsednika Vladimira Putina, prebačen je avionom na lečenje u Nemačku u avgustu, nakon što je kolabirao u avionu.
Nemačka i druge zapadne države navele su da je to bio pokušaj ubistva pomoću nervnog agensa novičoka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Nemačka predala transkripte Rusiji

Izvor: B92, 16.Jan.2021

Nemačka je predala Rusiji transkripte intervjua sa ruskim opozicionim političarem Aleksejem Navaljnim u sklopu istrage Moskve o navodnom trovanju Navaljnog...To je saopštio portparol nemačkog Ministarstva pravde i zaražio da se sprovede temeljna istraga...Iz ministarstva poručuju da Rusija sada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.