Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 17:43

Sjajni Spartak i nezaustavljivi Larson potopili Tambov (VIDEO)

Moskovljani u finišu potpuno razbili otpor rivala, na kraj čak - 5:1

Fudbaleri moskovskog Spartaka dočekali su u 17. kolu ruske Premijer lige ekipu Tambova, koja je seriju od četiri vezanih poraza u šampionatu produžila na pet. Puleni Domenika Tedeska su potvdili da se nalaze u dobroj formi, vezali su i četvrti meč bez poraza, nakon pobede protiv Volgograda (2:0) slavili su kod kuće jako ubedljivo protiv tima kojem predstoji borba za opstanak (5:1), iako su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gosti pružili dobar otpor, domaćin je u finišu dodao gas i na kraju upisao tri boda u dominantnom maniru.

Poveli su Moskovljani u 27. minutu, Kral je prihvatio loptu na desnoj strani kaznenog prostora rivala, ubacio ju je na ivicu peterca ka Džordanu Larsonu, koji na prvu šutira i cepa mrežu iza Rižikova za 1:0 i svoj sedmi gol u sezoni. Spartak je kontrolisao stanje stvari na terenu u prvih 45 minuta, imali su posed na svojoj strani (62% - 38%), tri puta su pripretili golmano Tambova, dok su gosti imali svega jedan udarac u okviru gola domaćeg sastava.

Pokušavao je Tambov da uzvrati na startu drugog dela, ali je u 61. minutu Larson pobegao odbrani gostujuće ekipe, izbio je sam pred Rižikova, koji je uspeo da ga spreči da postigne pogodak, ali je na odbitak naleteo Ponse, koji uspeva da prevari golmana protivničke ekipe, ali jedan od defanzivaca gostiju uspeva da skine loptu sa linije ili se tako makar činilo na prvi pogled. Sudija Vasiljev je ipak pogledao snimak i utvrdio da je lopta prešla gol liniju, te je slavlje Spartaka moglo da počne - 2:0.

Nisu se ipak gosti predavali, Onuka je pokupio jedna odbitak na ivici kaznenog prostora domaće ekipe i već u 65. minutu sjajnim udarcem pocepao mrežu iza Maksimenka, Tambov je prepolovio zaostatak i ekspresno se vratio u meč. Ipak, nastavio je Spartak da napada, igrao se 83. minut kada je Airton pobegao odbrani Tambova nakon duplog pasa, potom je ubacio loptu pred gol rivala, a na pravom mestu se našao Larson, koji postiže drugi pogodak na utakmici i vraća dva gola prednosti ekipi Spartaka. Sve dileme otklonjene su samo par minuta kasnije, kada se Francuz Žigo dobro snašao u kaznenom prostoru rivala nakon centaršuta iz prekida, te je Rižikova i četvrti put morao da vadi loptu iz mreže. Nije ni to bio kraj, u poslednjim trenucima Ponse postiže još jedna pogodak i postavlja konačnih 5:1 u korist Spartaka.

Moskovljani nastavljaju poteru za titulom u dobro ritmu, nakon 17 mečeva su sa 35 osvojenih bodova prvi na tabeli, sjajni Džordan Larson je prvi strelac lige sa osam postignutih pogodaka. Tambov će se grčevito boriti za opstanak, vezali su pet poraza i sada su 14. sa svega 12 osvojenih bodova.

PREMIJER LIGA RUSIJE – 17. KOLO

Subota

Lokomotiva Moskva - Rubin Kazanj 3:1 (1:1)

/Ignatjev 17, 86, Ant. Mirančuk 67 penal - In Bom 3/

Spartak Mosva - Tambov 5:1 (1:0)

/Larson 27, 83, Ponse 64, 92, Žigo 87 - Onuka 65/

17.00: (1,38) Krasnodar (4,70) Rotor (8,50)

17.00: (1,38) Zenit (4,70) Ural (8,50)

Nedelja

12.00: (1,67) Rostov (3,50) Ufa (5,90)

14.30: (1,60) Dinamo M. (3,70) Ural (5,70)

17.00: (1,50) CSKA M. (4,30) Himki (6,50)

Ponedeljak

17.00: (2,60) Soči (3,05) Ahmat (2,90)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.