Sirija počela sa sprovođenjem plana

Izvor: NaDlanu.com, 10.Apr.2012, 13:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija počela sa sprovođenjem plana

Sirija je povukla svoje trupe iz nekih provincija, izjavio je u utorak u Moskvi šef sirijske diplomatije Valid Mualem ocenjujući da će prekid vatre stupiti na snagu po dolasku medjunarodnih posmatrača.

"Već smo povukli jedinice vojske iz nekih provincija. Prekid vatre će stupiti na snagu kada dodju međunarodni posmatrači", rekao je Mualem na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom.Specijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << izaslanik UN i Arapske lige za Siriju Kofi Anan predložio je plan rešavanja krize u toj zemlji kojim je predviđeno da 10. aprila sirijski režim započne povlačenje svojih trupa i naoružanja iz gradova.Planom je predvidjeno i uspostavljanje prekida nasilja 48 sati nakon početka povlačenja trupa.Kada je reč o ostalim tačkama mirovnog plana UN, sirijski ministar je kazao da je Damask "pustio na slobodu neke osobe koje su učestvovale u nemirima".MOSKVA, 10. april 2012. (Beta-AFP)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.