Silovit napad; Moskva: Gađali su civilne brodove

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 14:26

Silovit napad; Moskva: Gađali su civilne brodove

Ruska mornarica odbila je napad ukrajinskih pomorskih dronova na civilne brodove u Crnom moru, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi.

U saopštenju u subotu, ministarstvo je saopštilo da je Kijev pokušao da izvede teroristički napad na ruske civilne teretne brodove u jugozapadnom delu Crnog mora koristeći nekoliko čamaca bez posade.

Napad su odbili patrolni brodovi i mornarički avioni, rekli su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici, dodajući da je jedan ukrajinski morski dron uništen topovskom vatrom, dok su ostali suzbijeni sistemima za elektronsko ratovanje.

Ministarstvo nije saopštilo koliko je čamaca bilo uključeno u napad.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u LIVE BLOGU B92.

"Civilni transportni brodovi i brodovi ruske mornarice nisu pretrpeli nikakvu štetu u napadu", saopštilo je ministarstvo. Nije saopšteno ima li povrđenih u napadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.