Severnokorejski lider u maju u poseti Moskvi?

Izvor: VOA, 28.Jan.2015, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Severnokorejski lider u maju u poseti Moskvi?

Lider Severne Koreje, Kim Džong Un planira put u Rusiju u maju, što će biti prva strana zvanična poseta od kada je nasledio poziciju posle smrti svog oca 2011.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap potvrdila je danas da je Kim član delegacije koja prihvata poziv da prisustvuje proslavi 70 godina od pobede Sovjetskog Saveza nad Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Jonhap je citirao rusku vladu rekavši da je “oko 20 svetskih lidera potvrdilo dolazak, i lider Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Koreje je među njima”.

Ukoliko Kim Džong Un ode u Rusiju, biće to njegova prva strana poseta od kada je preuzeo vođstvo nad Severnom Korejom. Pjongjang bi, međutim, mogao da pošalje Kima Jong Nama, drugog po rangu.

Kina je takođe bila na Kimovoj listi zemalja za posetu, ali odnosi sa severnokorejskim najjačim saveznikom su zahladneli od smrti njegovog oca, Kima Džong Ila.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.