Šefovi diplomatija G7 jedinstveni protiv Rusije

Izvor: N1 televizija, 24.Apr.2018, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šefovi diplomatija G7 jedinstveni protiv Rusije

Šefovi diplomatija zemalja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja G7 zauzeli su na sastanku u Torontu jedinstven stav protiv Rusije navodeći da će braniti "svoje demokratije" protiv mešanja u izborne procese za šta optužuju Moskvu.

Kanadska ministarka Kristija Frilend ocenila je da Rusija treba da bude kažnjena jer je diskreditovala izbore u nekoliko zapadnih zemalja, kao i zbog trovanja bivšeg dvostrukog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Velikoj Britaniji.

Britanski ministar Boris Džonson ocenio je da su njegove kolege unutar G7 pokazale "veliku solidarnost" nakon što su snage SAD, Velike Britanije i Francuske bombardovale vojna postrojenja u Siriji posle optužbe da su sirijske vlasti koristile hemijsko oružje u napadu u Dumi, poslednjem pobunjeničkom uporištu kod Damaska.

Ministri se nisu izjasnili o nuklearnom sporazumu šest velikih sila sa Iranom, a do 12. maja američki predsednik Donald Tramp treba da odluči da li SAD ostaje pri tom sporazumu ili ga napušta.

G7 čine SAD, Japan, Nemačka, Francuska, Velika Britanija, Italija i Kanada.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.