Sberbanka najvrijedniji ruski brend

Izvor: Capital.ba, 18.Apr.2017, 16:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbanka najvrijedniji ruski brend

MOSKVA, Sberbanka je postala najvrijedniji ruski brend – njena vrijednost u odnosu na prošlu godinu veća je za 23 odsto i sada iznosi gotovo 570 milijardi rubalja. Prema podacima britanske konsultantske kompanije “Brend finansi”, jake strane Sberbanke su kreditni portfelj, pažljivo upravljanje rizikom i inovacijski pristup. Prema ovoj kompaniji, Sberbanka je šesti po vrijednosti bankarski brend u Evropi i 24. u svijetu. Druga velika ruska državna banka VTB zauzela je osmo mjesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << među ruskim brendovima, prenosi “Ruska reč”. Njena vrijednost procijenjena je na 106 milijardi rubalja i, u poređenju sa prošlom godinom, pala je za 24 odsto. U “top pet” najvrijednijih ruskih brendova ušli su i “Gasprom” /305 milijardi rubalja/, “Lukoil” /283 milijarde rubalja/, “Rosnjeft” /180 milijardi rubalja/ i “Magnit” /153 milijarde rubalja/. Srna
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Rusi ponosni, ovo je njihov najvredniji brend

Izvor: B92, 19.Apr.2017, 09:39

Sberbanka je postala najvredniji ruski brend " njena vrednost u odnosu na prošlu godinu veća je za 23 odsto i sada iznosi gotovo 570 milijardi rubalja.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.