Sberbank ulazi u posao razvoja automobila bez vozača

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2019, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sberbank ulazi u posao razvoja automobila bez vozača

MOSKVA – Najveći ruski zajmodavac, Sberbank, dodala je automobile bez vozača na svoju listu tehnoloških poduhvata, udruživši se s poduzećem za razvoj umjetne inteligencije Cognitive Technologies.

Sberbanka i Cognitive Technologies su potpisali pravno obavezujući dokument o osnivanju novog preduzeća Cognitive Pilot.

Dodaje se da će Sberbanka imati 30 posto udjela u novoj kompaniji, a Cognitive Technologies >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << 70 procenata. Dva partnera nisu otkrila financijske detalje ugovora, koji će biti finaliziran u prosincu.

Ovaj potez predstavlja najnoviji prodor Sberbanka u segmentu ruske digitalne ekonomije, s obizrom na to da je ranije ovog mjeseca zaključila sporazum sa firmom

„Mail.RU“ o zajedničkom ulaganju u posao dostave hrane i prihvatila da kupi vlasnički udeo u toj internet kompaniji.

Novo poduzeće bavit će se razvojem „projekata digitalne ekonomije u oblasti transporta, poljoprivrede, računarskog vida i umjetne inteligencije“.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.