Savet za ukidanje presude Hodorkovskom

Izvor: NaDlanu.com, 21.Dec.2011, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savet za ukidanje presude Hodorkovskom

MOSKVA, 21. decembra 2011. (Beta-AFP/AP) - Savet za ljudska prava u okviru pri predsedništvRusije predložio je u sredu tužiocima da preduzmu mere da se ukine presuda Mihailu Hodorkovskom, ocenivši da je u pitanju "sudska greška".

MOSKVA, 21. decembra 2011. (Beta-AFP/AP) - Savet za ljudska prava u okviru pri predsedništvRusije predložio je u sredu tužiocima da preduzmu mere da se ukine presuda Mihailu Hodorkovskom, ocenivši da je u pitanju "sudska greška".Hodorkovski je u zatvoru od hapšenja 2003. godine, pod optužbama na koje svetska javnost gleda kao na osvetu ruske vlade.U izveštaju koji treba da bude predat ruskom predsedniku Dmitriju Medvedevu, savet ocenjuje da je "neophodno pozvati glavnog tužioca da ponovno razmotri sudjenje u toj aferi i da ga poništi", javile su ruske agencije.Savet, koji ima samo savetodavnu ulogu, zatrazio je da Komitet za istrage, glavni organ zadužen za kriminalne istrage, ponovo otvori slučaj Hodorovskog, jer bi "novi elementi ukazali da je on mogao biti žrtva sudske greške".U izveštaju se pominju "velika kršenja procedure tokom sudskih rasprava" za vreme sudjenja 2010. godine.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.