Saudijski kralj se zlatnim stepenicama spuštao na tlo Moskve, a onda se desilo nešto neočekivano (VIDEO)

Izvor: Blic, 05.Okt.2017, 20:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saudijski kralj se zlatnim stepenicama spuštao na tlo Moskve, a onda se desilo nešto neočekivano (VIDEO)

Neobičan događaj obeležio je istorijski dolazak saudijskog kralja Salmana u Moskvu već na aerodromu, javlja "Raša tudej".

Naime, za izlazak iz aviona bile su postavljene pokretne stepenice, i to zlatne. Međutim neposredno nakon što je kralj počeo da se spušta one su se pokvarile, pa je ipak morao da siđe na uobičajan način.

Predsednik Rusije Vladimir Putin ugostio je ranije danas saudijskog kralja Salmana u Moskvi, prvog saudijskog moharha koji je došao u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << posetu Rusiji.

Glavne teme razgovora ruskog predsednika i saudijskog kralja bi trebalo da budu cene nafte na globalnom tržištu i kriza u Siriji, navodi agencija AP.

Odnosi Rusije i Saudijske Arabije su bili napeti u prošlosti. U ratu u Siriji Moskva podržava sirijskog predsednika Bašara el Asada, dok Rijad podržava njegove protivnike, što je dodatno podgrejalo tenzije.

Saudijci su tokom Hladnog rata pomogli avganistanskim pobunjenicima da se bore protiv sovjetske invazije.

Veze dve zemlje su, uprkos regionalnim tenzijama, napredovale u poslednjih nekoliko godina. Moskva i Rijad i još deset zemalja Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) su u novembru postigli sporazum o smanjenju proizvodnje nafte kako bi se sprečio pad cena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.