Sat za našu planetu: I Kremlj u mraku (FOTO)

Izvor: NaDlanu.com, 23.Mar.2013, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sat za našu planetu: I Kremlj u mraku (FOTO)

Kremlj i Crveni trg u Moskvi prvi put su se priključili globalnoj ekološkoj akciji ''Sat za našu planetu'', javile su ruske agencije.

Svetlo je ugašeno tačno u 20 sati i 30 minuta po moskovskom ili 17 i 30 po srednjoevropskom vremenu, a akcija je trajala sat vremena. Ugašeno je osvetljenje zidina Kremlja, svetlo u zgradama kremljovskog kompleksa, ali su ostale da gore zvezde na kremljovskim kulama i osvetljenje državne zastave Rusije i sata na Spaskoj kuli. Ugašeno >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je i osvetljenje i zgrade Istorijskog muzeja, tržnog centra GUM i crkve Vasilija Blaženog. Na Crvenom trgu se okupilo oko 200 ljudi, od kojih je veći broj njih došao posebno da posmatra isključivanje svetla, što su propratili uzvicima oduševljenja.Foto: Beta, AP Osim učesnika akcije i novinara, na trgu je bio i ministar za prirodne resurse i ekologiju Sergej Donskoj."Sat za našu planetu" je međunarodna akcija koju svake godine sprovodi Svetski fond divlje prirode (WWF). Aktivisti su prisutnima na Crvenom trgu delili sveće i zastavice a prisutni su se fotografisali sa čovekom u kostimu pande - simbola WWF. Zajedno sa moskovskim Kremljom, danas se isključuje osvetljenje mnoštva drugih svetskih znamenitosti - od Opere u Sidneju do kula bliznakinja Petronas u Kuala Lumpuru u Maleziji, Brandenburške kapije u Berlinu, TV tornja "Nebesko drvo" u Tokiu i Empajer stejt bildinga u Njujorku.(Izvor: Tanjug)
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAT ZA NAŠU PLANETU: Svet pokazao svoju ekološku svest (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 23.Mar.2013

Kremlj i Crveni trg u Moskvi prvi put su se priključili globalnoj ekološkoj akciji ''Sat za našu planetu''

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.