Sase: Ukinuti sankcije protiv Moskve

Izvor: Capital.ba, 06.Okt.2014, 18:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sase: Ukinuti sankcije protiv Moskve

MINHEN, Bavarski preduzetnici traže da sankcije koje se odnose na trgovinu sa Rusijom budu ukinute, poručio je danas na izložbi „Ekspo real“ predsjednik Privredne komore Bavarske Eberhard Sase. „Mi, privrednici Bavarske želimo da sankcije, koje pogađaju ekonomsku saradnju između Rusije i Njemačke, budu ukinute“, izjavio je Sase novinarima u Minhenu. On je dodao da su sankcije politički, a ne poslovni instrument, te da ne daju uvijek očekivani efekat. Sase je podsjetio da je bavarski >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << izvoz ka Rusiji dostigao prošle godine rekordnu vrijednost od 4,4 milijardi evra, a da je vrijednost izvoza Rusije u Bavarsku 2,7 milijardi evra, prenosi RIA „Novosti“. „To pokazuje da je Rusija jedan od naših najvažnijih trgovinskih partnera“, napomenuo je Sase. Odnosi između Rusije i Zapada pogoršali su se zbog krize u Ukrajini. Krajem jula, SAD i EU uvele su sankcije u nekoliko sektora ruske ekonomije, posebno u sektoru naftne industrije. Posljednji paket sankcija protiv Rusije uveden je 12. septembra. Moskva je odgovorila uvođenjem embarga na prehrambene proizvode iz SAD, EU, Australije, Kanade i Norveške.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Bavarski privrednici: Ukinuti sankcije Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2014

Bavarski preduzetnici traže da sankcije koje se odnose na trgovinu sa Rusijom budu ukinute, poručio je u ponedeljakna izložbi "Ekspo real" predsednik Privredne komore Bavarske Eberhard Sase...Privrednici nezadovoljni: Rusija je jedan od nemačkih najvažnijih trgovniskih partnera.. .."Mi, privrednici...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.