Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za roman godine

Izvor: RTS, 20.Jan.2020, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za roman godine

Roman "Pas i kontrabas" Saše Ilića proglašen je za Ninov roman godine, saopštio je žiri.
Ime 66. dobitnika Ninove nagrade za najbolji roman godine saopšteno je, po tradiciji, u podne na konferenciji za novinare koja je ove godine održana u hotelu "Moskva" u Beogradu.

Roman "Pas i kontrabas" je priča o džezu, ljubavi, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Jugoslaviji i aktuelnom trenutku. Simbolički je smeštena između dve revolucije. Priča počinje pobunom pacijenata u duševnoj bolnici u Kovinu, a završava se jednom ličnom pobunom u Đenovi. 
U najužem izboru pored pobedničkog bilo je još četiri romana: "Mulat albino komarac" Steva Grabovca, "Grozota ili..." Slobodana Tišme , "Yugoslav" Ane Vučković i "Po šumama i gorama" Milenka Bodirogića.
Članovi ovogodišnjeg žirija bili su Marija Nenezić, Branko Kukić, Ivan Milenković, Marjan Čakarević i Teofil Pančić.
Dan uoči proglašenja najboljeg romana godine, na bojkot Ninove nagrade pozvalo je 18 pisaca koji su potpisali otvoreno pismo javnosti, u kojem od svojih izdavača traže da njihova dela više ne prijavljuju za Ninovu nagradu jer je, kako tvrde, izgubila smisao.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saša Ilić dobitnik Ninove nagrade za roman „Pas i kontrabas“

Izvor: Danas, 20.Jan.2020

Saša Ilić dobitnik je ovogodišnje Ninove nagrade za roman "Pas i kontrabas" u izdanju "Orfelina", saopštio je žiri danas na konferenciji za medije u hotelu Moskva.

Nastavak na Danas...

Žiri: Roman "Pas i kontrabas" je dostojni nastavljač tradicije NIN-ove nagrade

Izvor: Blic, 20.Jan.2020

Roman "Pas i kontrabas" Saše Ilića, u izdanju Orfelina, dobitnik je NIN-ove nagrade za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2019. godini, saopštio je danas žiri.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.