Saopšteno ime napadača na Domodedovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2011, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saopšteno ime napadača na Domodedovo

MOSKVA -

Samoubilački bombaški napad na moskovski aerodrom Domodedovo prošlog meseca izveo je Magomed Jevlojev (20) iz Ingušetije, a ruske vlasti uhapsile su njegovog maloletnog brata i sestru, saopštio je jedan ruski zvaničnik.

Neimenovani zvaničnik vodeće istražne službe u Ingušetiji rekao je da je sud u ovoj severnokavkaskoj pokrajini juče naredio da se uhapse Magomedov 15-godišnji brat i 16-godišnja sestra, koji se sumnjiče da su umešani u napad >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 24. januara.

Pored toga, iz istog razloga uhapšen je još jedan žitelj sela Ali Jurt, odakle je napadač, javio je AP.

Itar-Tas je danas izvestio da su istražitelji pronašli tragove eksploziva korišćenog u bombaškom napadu na Domodedovo na rukama Magomedovog brata.

Zvaničnici su prethodno saopštili da napadač ima 20 godina i da je poreklom iz jedne od severnokavkaskih republika, ali njegovo ime do sada nije bilo poznato.

Za napad na aerodrom u kojem je ubijeno 36 osoba, a najmanje 150 povređeno, odgovornost je preuzeo vođa čečenskih pobunjenika Doku Umarov.

Umarov je na video snimku, objavljenom juče na kavkaskom islamističkom vebsajtu, rekao da je on naredio da se ovaj napad izvede i zapretio je da će biti još takvih napada ukoliko Rusija ne dozvoli da Kavkaz postane nezavisna islamska država u kojoj će vladati šerijatski zakon.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.