Sahranjen Sergej Mihalkov

Izvor: S media, 29.Avg.2009, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Sergej Mihalkov

Istaknuti pesnik i pisac Sergej Mihalkov, pisac stihova sovjetske i ruske državne himne, koji je preminuo pre dva dana u 97. godini, sahranjen je danas na Novodevičjem groblju u Moskvi.

Od Mihalkova prethodno se oprostilo na stotine ljudi u hramu Hrista Spasitelja, gde je održano opelo.

Sahrani su prisustvovali članovi njegove porodice - supruga Julija Subotina, sinovi, istaknuti reditelji Andrej Končalovski i Nikita Mihalkov sa suprugama, unuci i praunuci, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << preneo je Itar-Taš.

Mihalkov je sahranjen u blizini grobnog mesta svoje prve supruge, spisateljice Natalije Končalovske, pevačice Ljudmile Zikine i balerine Galine Ulanove.

Poznat je kao autor epitafa uklesanog na Grobu neznanog vojnika kod zidina Kremlja: "Ime je tvoje nepoznato. Tvoj podvig je besmrtan", kao i stihova posvećenim vojnicima poginulim u oslobadjanju Evrope na spomeniku sovjetskim vojnicima u Beču.

Njegove knjige štampane su na više jezika u tiražu većem od 400 miliona primeraka. Autor je dečjih i satiričnih komada i prvi njegov komad postavljen je na scenu 1938. godine.Napisao je i oko 250 basni koje su bile veoma popularne.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.